Aan de slag met preventie

Succesvol aan de slag als preventiemedewerker

Alle kennis over beperken en beheersen van risico’s!

Elk bedrijf moet tenminste één preventiemedewerker in dienst hebben (zie Arbowet). Dit geldt ook voor bedrijven met minder dan 25 werknemers. De eigenaar van een bedrijf met minder dan 25 werknemers kan zelf de rol van preventiemedewerker op zich nemen.

In onze e-learning komen alle aspecten over de functie en vaardigheden van een preventiemedewerker aan bod. Een goed opgeleide preventiemedewerker heeft kennis worden over het beperken en beheersen van  eventuele risico’s. Dit verkleint niet alleen de kans op schade voor het bedrijf en de omgeving, maar ook de kans op letsel, ziekte en andere gezondheidsproblemen.

Voor managers en leidinggevenden adviseren we de training ‘Arbokennis voor managers en leidinggevenden’.

Ook voor leidinggevenden belangrijk!

Het aantal arbeidsongevallen waarbij werknemers letsel oplopen of komen te overlijden is de afgelopen jaren weer aan het oplopen. Extra aandacht voor de arbeidsomstandigheden en de risico’s waaraan de werknemers worden blootgesteld blijft daarom noodzakelijk. Dit is niet alleen de verantwoordelijkheid van een preventiemedewerker. Ook directie, leidinggevenden en managers hebben deze kennis nodig.

Binnen de dagelijkse werkzaamheden worden medewerkers blootgesteld aan situaties die een verhoogd risico kunnen opleveren voor de gezondheid. Om te voorkomen dat deze risico’s ook daadwerkelijk leiden tot een incident of ongeval, is het belangrijk om kennis en inzicht te hebben in het herkennen van de risico’s, welke maatregelen genomen kunnen worden en hoe te handelen als er onverhoopt toch iets mis gaat.

De e-learning training Arbokennis voor managers en leidinggevenden is opgezet om op een leuke interactieve wijze de manager en/of leidinggevende kennis en inzicht te geven in de Arbo-risico’s, eisen vanuit de wet- en regelgeving en handvaten hoe een Arbo beleid kan worden vormgegeven.

Neem contact op voor meer informatie

50% Korting

Als meerdere managers of leidinggevenden de training willen volgen, dan biedt 2bSkilled voor de 2e deelnemer van hetzelfde bedrijf de training aan met 50% korting!

Ik heb de online cursus preventiemedewerker gevolgd. Deze cursus is zeer prettig vanwege de overzichtelijke modulaire opzet. Alle aspecten worden duidelijk benoemd. Menno Bouma | Preventiemedewerker Inter Ikea Systems

Dat wil ik ook!

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt de training?

De duur van de training is circa 4 tot 6 uur. Uiteraard kun je helemaal zelf het tempo bepalen.

Welke onderwerpen worden behandeld?

De onderwerpen die worden behandeld tijdens de training preventiemedewerker:

 • De rol van de preventiemedewerker binnen het bedrijf
 • Overleg en communicatie met OR, PVT en management
 • Arbowetgeving
 • Arborisico’s
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Rol van de Arbodienst
 • RI&E
 • Voorlichting en onderricht
 • Ongevallen en bijna-ongevallen
 • Noodplan

Wat is de rol van een Preventiemedewerker?

De preventiemedewerker heeft diverse taken en verantwoordelijkheden die gericht zijn op het voorkomen van arbeidsgerelateerde risico’s en het bevorderen van gezondheid en veiligheid op de werkplek.

De rol van preventiemedewerker kan ook een nevenfunctie zijn van een leidinggevende of medewerker.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is voor iedere startende preventiemedewerker geschikt, maar is zeker ook aan te bevelen voor werknemers die kennis van de Arbowet nodig hebben voor het uitvoeren van hun taken. Denk hier bij aan managers met verantwoordelijkheid voor het Arbobeleid van hun afdeling, leden van de OR of veiligheidscommissies, casemanagers etc.

Moet ik specifieke kwalificaties of ervaring hebben om preventiemedewerker te worden?

Er zijn geen specifieke kwalificaties of ervaringseisen vastgesteld om preventiemedewerker te worden.

Ook succesvol als preventiemedewerker?

Ben je verantwoordelijk of voel jij je verantwoordelijk voor de veiligheid binnen je organisatie en zie je overal risico’s? Wil je die risico’s kennen en ook beperken, zodat iedereen elke dag weer veilig kan werken en dus thuiskomt, zoals je ook in de ochtend weer naar het werk gaat?  Schrijf je dan nu in!

  Cart