Onze partners

Samenwerken, net zoals de bij.

 

Verbeteren

Bijen overleven al miljoenen jaren door intensief samen te werken. Ze werken niet alleen samen binnen de bijenkast, maar ook daarbuiten. Bloemen kunnen niet zonder bijen en bijen niet zonder bloemen. Bijen werken samen in teams aan het welzijn van het bijenvolk.

Verbinden

Samenwerken is bevorderend voor het eindresultaat. Niet alleen voor de bij, maar ook voor mensen. Bijen doen dit door belangrijke informatie, zoals waar de dichtstbijzijnde nectar te vinden is, met elkaar te delen. Door kennis te delen, goed te communiceren en het groepsbelang voorop te stellen, wordt de opbrengst, in dit geval honing, verhoogd.

Inspireren

Bijen helpen elkaar bij het overleven van de winterkou. Ze reguleren de temperatuur in de bijenkast door om de beurt aan de buitenkant van de wintertros te gaan zitten om daarna weer roulerend op te warmen in de warme kern van de tros. Het overleven van de winter door zo veel mogelijk bijen is belangrijk voor het voortbestaan van het volk.

Het grotere belang

Wanneer er verschillende locaties zijn gevonden, allemaal uitgebeeld door middel van een bijendans, start het besluitvormingsproces. De uiteindelijke beslissing wordt democratisch genomen. Bijen kunnen tijdens het proces meerdere keren van mening veranderen, omdat het bijeninstinct altijd open staat voor een nog beter of breder gedragen idee.

Met onze partners willen wij elkaar helpen verbeteren, verbinden en inspireren. Net als bij de bijen gaat het om het grotere belang. Door kennis te delen, goed te communiceren en het groepsbelang voorop te stellen, wordt de opbrengst verhoogd. Bovendien staan we altijd open voor een nog beter of breder gedragen idee.

    Cart