Online Toolboxen

Is een klassikale toolbox wel effectief?

Breng de toolbox meer tot leven!

Er is geen discussie of een toolbox bijdraagt aan het veiligheidsbewustzijn. Maar welke vorm van een toolbox is het meest effectief?

Vanuit de VCA standaard wordt geëist  dat tenminste 50% van de toolboxen ‘live’ te worden verzorgd. Door het presenteren van een toolbox op locatie, kan er een inhoudelijke discussie ontstaan en kunnen de deelnemers tekenen voor het bijwonen van de toolbox. Het nadeel van dit soort korte bijeenkomsten is dat het moeilijk meetbaar is of de inhoud van de toolbox ook daadwerkelijk de deelnemers bereikt.

Tegenwoordig zijn er mooie digitale systemen beschikbaar waarbij een toolbox meer tot leven komt door animaties en filmpjes. Interactie en kennistoetsen houden de deelnemer actief en betrokken. Daarnaast kan er doormiddel van een LMS (Learning Management System) meegekeken worden of alle deelnemers de toolbox hebben gevolgd en hoe lang zij erover hebben gedaan.

Een online toolbox is daarom zeker niet minder effectief dan een ‘live’ toolbox, vooral als deze maatwerk bevat en goed aansluit bij de werkomgeving van de deelnemers. Een ander voordeel is dat de inhoud van de toolbox afgestemd kan worden op de functie of werkplek. Hiermee kunnen binnen het bedrijf of project dus verschillende toolboxen worden verzorgd wat bijdraagt aan het verbeteren van het veiligheidsbewustzijn en gedrag.

Een optimale en effectieve manier is het combineren van online toolboxen als voorbereiding op  een praktijk situatie die live besproken of in scene wordt gezet. Deze vorm van blended toolboxen sluit aan bij de moderne wijze van communiceren omtrent veiligheid binnen bedrijven en voldoet aan de eisen van de VCA.

Houd veiligheid onder de aandacht met Online Toolboxen!

Regelmatig een toolbox over een actueel onderwerp uit de praktijk draagt bij aan een veilige werkomgeving. Het is dus handig om te beschikken over een grote diversiteit aan onderwerpen.

Interactie maakt de toolbox leuker, zodat medewerkers beter
betrokken blijven . De kracht van een goede toolbox zit in het aansluiten op
werksituaties die directe impact hebben op de persoonlijke veiligheid en gezondheid.

Ook voor onveilige situaties en (bijna) ongevallen kan een toolbox een goed communicatiemiddel zijn. We kunnen op verzoek een toolbox op maat maken.

De toolboxen kunnen via een abonnement worden afgenomen. In een interactieve toolbox wordt theorie afgewisseld met afbeeldingen, video of animatie. Na het behalen van een korte toets ontvang je een bewijs van deelname. Deelname aan de toolbox is hiermee meteen geregistreerd.

Neem contact op voor meer informatie

Door de toolboxen online aan te bieden in combinatie met een kennistoets, hebben alle operationele medewerkers makkelijk toegang tot de toolboxen. De resultaten worden aantoonbaar vastgelegd en de werknemers krijgen een certificaat van deelname. 

Dat wil ik ook!

Veel gestelde vragen

Hoe lang ben je bezig met een toolbox?

De duur van een toolbox is circa 5 tot 10 minuten. Uiteraard kun je helemaal zelf het tempo bepalen.

Welke onderwerpen zijn er?

Er zijn meer dan 250 onderwerpen beschikbaar. Als er een onderwerp mist, vullen we dit op verzoek aan.

In welke talen zijn Online Toolboxen beschikbaar?

De Online Toolboxen kunnen zonder extra kosten gevolgd worden in 12 talen. Neem contact met ons op als je een andere taal wil.

Wordt deelname aan een toolbox geregistreerd?

Na het behalen van een korte toets ontvang je een bewijs van deelname. Deelname aan de toolbox is hiermee meteen geregistreerd.

Kan ik de toolbox op verschillende apparaten bekijken?

Je kunt de toolboxen eenvoudig volgen op een mobiel, tablet of PC.

Wat zijn de kosten voor het volgen van de online toolbox?

Neem contact met ons op voor een passende prijs.

Zijn de toolboxen interactief?

In de online toolboxen wordt theorie afgewisseld met afbeeldingen, video of animatie. Na het behalen van een korte toets ontvang je een bewijs van deelname. Deelname aan de toolbox is hiermee meteen geregistreerd.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze toolboxen zijn geschikt voor iedere werknemer die op het werk blootgesteld wordt aan risico’s voor veiligheid en gezondheid.

Kan ik de toolboxen op elk moment benaderen?

Je kunt de online toolboxen overal benaderen waar je een internetverbinding hebt en op elk moment. Je bepaalt zelf het tempo. Je kunt stoppen en later weer verdergaan waar je gebleven was. Je kunt de toolbox zo vaak herhalen als je wilt.

Hoe weet ik of werknemers de toolboxen daadwerkelijk doen?

Het is mogelijk om de voortgang van de deelnemers te monitoren. Je kunt zien welke onderdelen gedaan zijn, of de deelnemer geslaagd is en hoe lang er over de toolbox is gedaan.

Moet ik specifieke software installeren?

Het is niet nodig om software of een app te installeren. Je kunt inloggen via internet.

Toolboxen online

Breng jij de toolbox tot leven? 

Ben je verantwoordelijk of voel jij je verantwoordelijk voor de veiligheid binnen je organisatie en zie je dat de toolbox vaak een sluitstuk is of niet goed wordt overgedragen? Je kan een toolbox online tot leven brengen en meer aandacht voor de veiligheid vragen. Schrijf je in bij de online trainingen over toolboxen.

    Cart