E-learning VCA met erkend examen

Alleen een VCA diploma of ook kennis opdoen?

Is veiligheid belangrijk voor jou?

Ruim 1,5 miljoen professionals zijn al in het bezit van een VCA diploma. Het is dan ook bij veel opdrachtgevers verplicht om het diploma Basis VCA of VOL VCA te hebben voor je aan het werk kan. Het VCA diploma is 10 jaar geldig, daar is een belangrijke reden voor. In 10 jaar tijd verandert er veel in de techniek, werkmethodes en wet- en regelgeving. Daarmee veranderen ook de risico’s waar je aan blootgesteld wordt.

Veel opleiders bieden een examen met een examentraining aan, hierin wordt je in een paar uur klaar gestoomd voor het examen. Je kunt je afvragen of dit bijdraagt aan de veiligheid op de werkvloer. Een e-learning VCA training waarin met behulp van animaties, filmpjes en quizzen op een leuke manier de veiligheidskennis wordt opgehaald draagt bij aan het verhogen van de kennis van de risico’s waaraan je kan worden blootgesteld. Heb je van een onderdeel uit de e-learing al heel veel kennis, dan kun je dit makkelijk overslaan. 2bSkilled heeft de e-learnings op modulaire wijze opgebouwd waardoor je zelf kunt bepalen welke onderdelen je wilt volgen.

Het grote voordeel van e-learning is dat je zelf kunt bepalen wanneer je wilt leren en hoeveel tijd je op dat moment hebt. Met quizzen en kennistoetsen meet je jouw kennis en bereid je je goed voor op het examen.

Je volgt al een e-learning VCA voor € 157,- (excl. BTW) inclusief examen.

E-learning met examengarantie

2bSkilled biedt nu een examengarantie, als je de e-learning VCA hebt gevolgd en alle modules hebt doorlopen en je toch zakt voor het examen, is het herexamen op onze kosten.

Neem contact op voor meer informatie

De e-learning VOL-VCA kan op ieder moment en in je eigen tempo gevolgd worden, gewoon vanaf je mobiel of tablet. Je kunt de training starten, een aantal onderdelen volgen en een volgende keer weer verder gaan waar je gebleven was. Je kunt ook de oefentoetsen en het proefexamens in kijken. Ik ben blij met het resultaat, met 78% geslaagd... Reinald Raams | Raams Montage

Dat wil ik ook!

Veel gestelde vragen

Wat is VCA?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het is een systeem dat is ontwikkeld om veiligheidsbeheer op de werkvloer te bevorderen en te waarborgen, met name in sectoren waar veiligheid, gezondheid en milieuaspecten van groot belang zijn. VCA is met name relevant in de bouw- en technieksector, waar aannemers vaak met risicovolle werkzaamheden te maken hebben.

Werknemers binnen VCA-gecertificeerde bedrijven worden getraind om op een veilige manier te werken.

Hoe lang duurt de training?

De duur van de training is circa 6 tot 8 uur afhankelijk van hoe bekend je al bent met de inhoud. Uiteraard kun je helemaal zelf het tempo bepalen. Je bent niet verplicht om alle onderdelen te doen.

Tip!: Doe eerst de oefentoetsen. Ontdek waar je nog onvoldoende kennis van hebt. Neem deze modules aandachtig door. Doe het proefexamen om te controleren of je kennis voldoende is.

Moet ik bepaalde vooropleidingen hebben?

Er worden geen eisen gesteld aan een vooropleiding. Iedereen mag de VCA e-learning volgen.

Welke onderwerpen worden behandeld?

De basisonderwerpen die worden behandeld tijdens de online training VCA:

Werkzaamheden voorbereiden, bespreken en inspecteren:

 • Regelgeving en veiligheidsregels
 • Veilig werken, overleg en inspecties
 • Preventie

Uitvoeren van werkzaamheden:

 • Werkplek
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Arbeidsmiddelen
 • Specifieke werkzaamheden en omstandigheden

Beheersen van specifieke gevaren:

 • Gevaarlijke stoffen
 • Elektriciteit en straling
 • Brand en explosie

Beheersen van incidenten en noodsituaties:

 • Ongevallen
 • Noodsituaties

Voor wie is deze training geschikt?

Alle medewerkers van VCA gecertificeerde bedrijven, ZZP-ers en iedereen die kennis wil opdoen over veilig werken.

Wil je weten waarom je VCA Basis of VCA-VOL nodig hebt? Kijk dan op https://www.vca.nl

Wat zijn de kosten van de VCA-training?

De kosten voor een e-learning VCA inclusief examen bij een erkend examenbureau bij jou in de buurt is € 157,= excl. BTW.

Hoe lang is mijn VCA-diploma geldig?

Het VCA diploma is 10 jaar geldig.

Wat zijn de voordelen van het behalen van een VCA-diploma?

Werknemers leren potentieel gevaarlijke situaties te herkennen en hoe ze zichzelf en anderen kunnen beschermen.

Het begrijpen en toepassen van veiligheidsprocedures en het gebruik van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) dragen bij aan de persoonlijke veiligheid van werknemers.

VCA richt zich niet alleen op veiligheid maar ook op gezondheid. Werknemers leren risico’s met betrekking tot hun gezondheid te verminderen, bijvoorbeeld door veilig om te gaan met gevaarlijke stoffen.

Werken bij hoge temperaturen

VCA belangrijk!

Ben je verantwoordelijk of voel jij je verantwoordelijk voor de veiligheid, gezondheid en milieu binnen je organisatie? Vraagt dit ook elke dag iets extra’s van jouw? En wil je ook dat iedereen elke dag weer thuiskomt, zoals je ook in de ochtend weer naar het werk gaat?  Schrijf je dan in bij de VCA Basis of VCA VOL training.

  Cart